Gyerekgyógyászblog 2013 - 2017

Itt kezdődött az írás ... Egy csapat lelkes gyerekgyógyász, sürgősségi gyerekorvos és én, a gyerekpszichiáter összeállt és közösen elkezdtünk írni a munkánkról:  gyerekekről, betegekről és kicsattanókról.  Az én írásaim legtöbbször a mindennapi életről szóltak. És persze rólam, mint mindig. A felület később megszűnt, a csapat szélnekszéledt. Az alábbi gyűjtemény, 49 írás az enyém.


Az anyák kötelessége egyértelmű: legyenek tökéletesek." Ezzel a mondattal kezdődik Libby Pulves: Hogyan NE legyünk tökéletes anyák" c. könyve.

Hisztis, akaratos. "Azt akarom, amit én!" - van a zászlójára hímezve. Még toppant is egyet hozzá. A másik típus a cukisághegy, a nagy mahinátor, hízeleg mint egy kiscica.

Békés, kora nyári reggeli döcögés a Budakeszi úton. Azon mélázok, hogy milyen jó volt ilyenkor suliba járni, utolsó két hét, nyári ruha, Ó-IÓ-CIÓ. Pont mint ez a kistücsök itt előttem a zebrán: röpköd két copfi, piszkafa lábacskákon hellokittis cicanaci, mellette apu, magas-szélesvállú-szakállas, viccesen mutat a hátán rózsaszínű Elzás-Frozen...

A képzeletbeli barátokkal önmagában nincs baj. Ovis korban jönnek-mennek az ilyenek. Ha más probléma nincs, fogjuk fel őket életkori sajátosságnak. Baj azzal lehet, AMIÉRT képzeletbeli baráthoz kell fordulni.

A kérdésfeltevés nagyon korrekt: mivel lehet enyhíteni a megfázás tüneteit? Mert a megfázást nem lehet gyógyítani, meggyógyul magától.

Esik. Már megint esik. Nem baj, úgyis ülök a gép előtt. Elvileg blogot írok, gyakorlatilag ihletért szörfözök a neten. A téma sokszor jön szembe és azonnal a klaviatúrára ugrik, de ma csak rágcsálom a ceruzám végét. Miért hazudik? Miért rosszalkodik? Miért gyáva? Miért nincs önbizalma? Gyerekpszichiáterként számtalanszor szegezték nekem ezeket a...

Miről írjak a héten, Csicsi? - kérdem a szerkesztőnket. Csicsi aztán nem lacafacázott, feltette a kisgyerekes szülők legmélyebb kérdését: Honnan tudjuk mi a hiszti és mi az igazi fájdalom, amíg nem beszélnek? Hogyan kezeljük a kisgyerek hisztit?

Kamasz panasz

2016.01.14

Pattanásos, zsíros a haja, líg-lóg rajta minden, kedvetlen, nyegle, visszahúzódó, ha valamit akarok hagyjálbékénezik, mit kezdjek vele?

Tente-baba

2015.12.11

Van aki mindig nehezen alszik és van úgy, hogy az eddig tündéri alvóból éjjeli manó válik. Az egyik legfrusztrálóbb dolog, amit szülőként megélünk az az éjszakai vircsaft. És nem az a legnagyobb baj, hogy nem pihenjük ki magunkat, és jó esetben garantált a másnap nyűgössége, hanem az hogy ennél vegytisztábban a szülőséghez kapcsolódó...

© 2018 Szolnoki Nikolett
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el